Descobreix

Esglésies i catedrals

Parròquia de l’Assumpció de la Nostra Senyora

Alboraya

Situat en el cor mateix del centre històric d’Alboraia, s’alça majestuós el temple parroquial del municipi consagrat a l’advocació de la Mare de Déu de l’Assumpció, tal com sempre acostumava a fer el Rei Jaume I quan reconqueria territoris ocupats pels moriscos a València. L’edifici datat al segle XVIII posseeix un altar major presidit per una talla de l’Assumpció flanquejada per dues talles més dels apòstols Pere i Pau. Un altar construït fa escassament un lustre i que és paradoxalment el més jove de quants componen aquest temple.

La parròquia d’Alboraia conté a més en el seu interior dues capelles:

1. La dedicada al Miracle dels Peixets en el qual es veneren l’arquella i el copó que, segons la tradició, portava el sacerdot en el moment que va succeir el miracle a la vora del barranc del Carraixet.

2. En l’interior, una altra capella dedicada al culte del Santíssim de la qual es poden contemplar diversos originals del pintor valencià i fill d’Alboraia, José Peris Aragó i del seu fill, Peris Panach, que està presidida per una talla de la Immaculada Concepció.

La riquesa artística es pot gaudir al llarg de tot el temple. S’hi troben diversos altars en els quals es veneren diferents imatges de sants i advocacions de la Mare de Déu. Els altars situats en la part esquerra de la nau central estan dedicats a la Mare de Déu dels Desemparats (patrona de València), Sant Nicolau, Sant Miquel, els Beats d’Alboraia Domingo d’Alboraia i Amparo d’Alboraia, Sant Josep i la Mare de Déu del Pilar, així com en el creuer de la nau central, el Cor de Jesús. En els altars situats a la destra de la nau central trobem l’altar de Sant Roc i la Mare de Déu del Carme, la Mare de Déu d’Agost i Sant Cristóbal, Sant Francesc d’Assís i en el creuer de la nau central a la dreta de l’altar major, el Santíssim Crist de la Provisió i el Crist Jacent.

Parroquia de la Asunción de Nuestra Señora

Obri la ubicació
Adreça

Carrer Abadia, 2, 46120 Alboraia, València

Turismo Alboraya