Descobreix

Museus

Museu de les Roques

València

El Museu del Corpus, també conegut com a Casa Museu de les Roques, se situa en l’antiga casa de les roques i en un edifici contigu restaurat recentment per a recollir el museu a la ciutat de València.

La construcció de la Casa de les Roques data del segle XV, es situa en un període comprés entre el 8 de juny de 1435 i el 8 d’abril de 1447. El primer acord que es coneix sobre aquest tema correspon al 8 de juliol de 1435, data en la qual la ciutat delibera i aprova la construcció d’una casa, al costat del Portal dels Serrans, entre mur i mur, és a dir, entre el més antic i el modern de 1356, manat construir per Pere el Cerimoniós, amb la finalitat que servira d’alberg als carros i altres útils que acompanyaven a la processó del Corpus.

Possiblement la casa projectada va començar a construir-se immediatament, però segurament ni va satisfer als jurats ni, segons sembla, era tot l’àmplia que es requeria per a guardar en ella allò previst, atés que el 5 de maig de 1441 es va acordar eixamplar-la. Cinc anys més tard, el 22 de març de 1446 la Ciutat va acordar la compra d’unes adoberies situades en el barri de Roteros. Un mes després, el Síndic anunciava la seua adquisició al Consell de la Ciutat i un any més tard, és a dir, el 18 d’abril de 1447, començaven les obres de l’edifici. La finalització de les obres cal fixar-la l’any 1448.

El contingut podria semblar escàs però és d’un alt valor artístic i històric que es compon de les onze Roques, les tres àguiles simbòliques, l’arca de l’aliança, els gegants, els capgrossos, la "cuca fera", la "Tarasca", el Drac de Sant Jordi, etc. Actualment, el museu també disposa de biblioteca i realitza projeccions a visites concertades, sobre la festivitat del Corpus.

Museo de las Rocas

Obri la ubicació
Adreça

Carrer de les Roques, 3, 46003 València