Ruta del Grial

Ruta del Grial

Ruta del Grial

Aquesta ruta transnacional, basada en el Projecte Europeu Cultural i Patrimonial Holy Grail Route, ens acosta a un passat mil·lenari que permet conéixer millor la nostra història cultural, que se sustenta en aquest cas en la tradició del Sant Grial de l'Últim Sopar de Jesus. El Grial és la relíquia més important coneguda, ha sigut protagonista de les Croades, del secret dels Templer i ha inspirat llegendes com la del Rei Arturo o Parsifal. El cinema, la literatura, la música o la pintura han recollit la llegenda d'aquesta copa que va iniciar el seu viatge a Jerusalem, va ser venerada a la Roma del S.III, fins que assetjada per la persecució dels cristians, va ser traslladada per ordre de Sant Lorenzo a la península ibèrica, a terres aragoneses, fins a culminar el seu recorregut en la Catedral de València, de la mà d'Alfons V, el Magnànim en 1432. Aquest llarg viatge, ple d'avatars, lluites, tradicions i intrigues ha forjat el mite del Grial: un dels més importants llegats espirituals d'Europa. Un llegat que ara els convidem a descobrir.
 

Descobreix

Experiències

Blog

upv radio
18-12-2019

La Ruta del Grial va ser el tema del programa de ràdio "Cruce de caminos" de la Universitat Politècnica de València el dilluns 16 de desembre. 

L' entrevista va informar sobre diversos temes de la Ruta del Grial. Els contertulians van ser: Fina Domenech responsable de la Ruta del Grial a la Comunitat Valenciana, Fran Picazo comissari de "Obras Conmemorativas de la Ruta del Grial" i Jose Manuel Girones periodista, exdirector d'Unesco València. 

Onda Cero Radio
23-12-2019

El dijous 12 de desembre de 2019 es va emetre el programa "La Brújula Comunidad Valenciana" amb la temàtica Ruta del Grial des del saló de plens de l'Ajuntament de Massamagrell amb l'assistència de públic.

Els contertulians van abordar la Ruta del Grial des de diversos punts de vista: l'institucional, el local, l'arquebisbat, professionals del turisme, experts en màrqueting i món de l'art.

Escultura Ruta del Grial en Massamagrell
18-02-2020

Segona figura de la Ruta del Grial a la seua entrada al territori de la Comunitat Valenciana. Situada a Massamagrell, aquesta escultura titulada "La última cena" dins del projecte de la "Obra commemorativa Ruta del Grial", idea original de l’artista Antonio Peris Carbonell, projecte iniciat i impulsat per Turisme Comunitat Valenciana (Generalitat Valenciana).